Hőszigetelési értékek a polisztirol esetén

Hőszigetelő rendszerek közül a leghatékonyabb megoldást valószínűleg a polisztirol alappal rendelkező szigetelések biztosítják, hiszen kiváló tulajdonságokkal rendelkeznek, ennek köszönhetően energiát és pénzt is megspórolhatunk segítségükkel. Nagy népszerűségét és széles körben való elterjedését is ennek köszönheti a polisztirol, hiszen felhasználásával garantáltan kivédhető a hőingadozás és az időjárás viszontagságainak köszönhetően fellépő kellemetlenségek.

2006-tól bevezettek egy általános táblázatot, amelyben a különböző hőszigetelő rendszerek megfelelő vastagságát rögzítették annak érdekében, hogy a lehető leghatékonyabb szigetelést biztosítsák. Ezen követelmények alapján falak esetén kb. 4-8 cm, tetők esetében kb. 14-20 cm, padlóknál pedig kb. 6-8 cm (EPS polisztirol lemez) hőszigeteléssel lehet kialakítani a legjobb megoldásokat. Ezek az adatok lakossági, valamint ipari felhasználás során is megegyeznek, így garantáltan megbízható és hatékony lesz a végeredmény.

A minőségi polisztirol hatalmas választékban érhető el, hiszen válogathatunk többek között grafitos, expandált, valamint extrudált polisztirol lapok közül is, amelyeket sokoldalúan, széles körben lehet felhasználni. A polisztirol anyagok hőszigetelési értékei alapján könnyedén kiválaszthatjuk a számunkra legideálisabb fajtát, az alapján, hogy hova (tetőtér, lábazat, homlokzat stb.) szeretnénk felhasználni azokat. Az értékek megmutatják, hogy az adott helyiségben melyik anyag segítségével érhetjük el a leghatékonyabb eredményt.

Annak érdekében, hogy a hőszigetelést valóban megfelelő legyen és tartós, időtálló megoldást nyújtson fontos, hogy a legjobb alapanyagokat használjuk fel. A polisztirol lapok csomagolásán feltüntetett értékek lehetővé teszik, hogy bővebb szaktudás nélkül is a számunkra legjobban megfelelő anyagok válasszuk ki, így senkinek sem kell lemondania a hatékony megoldásokról. A kiváló és minőségi polisztirol szigeteléssel tehát nem csak energiát, hanem pénzt is megspórolhatunk, ennek köszönhetően garantált a hibátlan végeredmény.

Kapcsolódó termékeinket az alábbi linken érik el:

Hőszigetelő anyagok |